måndag, november 21, 2005

Vi sörjer våra systrar

Det saknas 200 miljoner kvinnor i världen. Ekot rapporterade i lördags att det enligt FN borde finnas 200 miljoner fler kvinnor idag sett till hur många flickor som föds. Men just eftersom de är födda flickor har de inte fått lika möjligheter att leva som sina manliga bröder.

Det här är den yttersta konsekvensen av könsförtycket. Patriarkalismen i sitt värsta uttyck. Kvinnor har helt enkelt inte samma rätt att leva.

Frågar vi Popova eller Abrahamsson så finns det säkert individuella förklaringar till varje flickas död. Frågar du mig så tolkar jag siffran 200 miljoner döda kvinnor annorlunda.

5 kommentarer:

Fredrik Lindholm sa...

Barnamord åsido, betyder det att ni är mot abort? För det är ju just förklaringen till att en mindre andel flickor föds.

En lösning på problemet: Låt dom äta upp sin egen soppa.

Anonym sa...

Bra att S kämpar. Se hur det går när tidigare moderaten från Högalid i Stockholm, Lars Minnedal, blev polis. Han har lagt ut sin dagbok från 2002 när han gick på polishögskolan ända fram till idag som polis i Stockholm. Han har skrivit inläggen själv under olika signaturer. Nedan finner du hans dagbok, den är intressant:

www.delodo.com/dagbok/visalars.asp

Veronica sa...

Nej Fredrik. Det motsatta. 500 kvinnor dör varje dag i sviter av illegala aborter. Fri abort räddar liv.

Kerstin sa...

Fredrik:
Att abborterna skulle vara skuld till att färre kvinnor föds var det dummaste jag hört på länge. Det finns ju ett skäl till att just flickor abborteras i så fall, och detta skäl är inte att abborter är tillåtna, utan att flickor anses mindre värda!

Fredrik Lindholm sa...

Lindholm för er, tack.

Aborterna kan vi inte göra så mycket åt. Det är bara att låta de länderna få smaka på sin sura räkning. För att förkorta deras tid av dumhet så rekommenderar jag kapitalism. Vet att grosshandlare har gjort mer för kvinnornas frigörelse än alla politiker tillsammans.