måndag, november 21, 2005

Samma gamla höger..

Att högerns kvinnosyn och jämställdhetspolitik är under all kritik pekar Gabriella tydligt på i sitt inlägg här under.
Det läskigaste är alla dimridåer de lägger upp för att gömma faktum. I dagarna är moderaternas listor för kommunfullmäktige klara. Skvallret säger att överst på alla sex valkretslistorna står Kristina Axen-Ohlin. Moderaterna vill säkert lyfta detta som att de tydligt profilerar en kvinna. Men vad gömmer sig då bakom rökridån?
Jo, Kristina Axen-Ohlin kan bara ha en plats i kommunfullmäktige, därmed blir första namn in i övriga valkretsar män. Och, vips så blir den modrata representationen lika gubbig som vanligt.

3 kommentarer:

Veronica sa...

Detta inlägg blir ju än mer aktuellt i ljuset av att M utsett en antifeministisk jämställdhetstalesman, som säger sig inte ha märkt av några manliga maktstrukturer (sic)

Anonym sa...

Måste man ha en religös tro på könsmaktsordnigen för att vara feminist enligt er? Kan det inte vara så att ni tror på dessa strukturer för att ni är indoktrinerade socialister och att ni därför så alltid drar till med strukturer?
/AH Livslång feminist och moderat

Fredrik Lindholm sa...

Jag föredrar faktiskt socialistiska och konservativa feminister framför liberala . -För de behöver inte kämpa med sin kollektivism!