måndag, november 28, 2005

Fråga till Berit

Rebella fortsätter sitt arbete med att undersöka vilka åtgärder som socialminister Berit Andor jobbar med för att få ett mer jämställt uttag av föräldraförsäkringen.

Hon tycker ju att beslutet som fattades på patikongressen var "mycket bra" och att man kan komma till rätta med det ojämställda uttaget genom exempelvis arbetsmarknadsåtgärder. Därför undrar vi hur det går med detta fortlöpande arbete, vad som görs och om det har resulterat i att mäns uttag har ökat.

På Berits blogg kan man läsa hennes inlägg efter debatten om föräldraförsäkringen på kongressen, och under kommentarer kan man läsa våra förfrågningar hittils.

5 kommentarer:

Linnea sa...

Bra, Sanna, att du påminde Berit. Det verkar behövas lite då och då med tanke på att hon fortfarande hon inte svarat på det första inlägget.

anna s sa...

Den elaka kan kanske tro att anledningen till att hon inte svarat är att hon inte har något hållbart svar att ge. hoppas hon svär på sitt tjänterum över Renellaorna som inte ger sig - för det kommer vi inte att göra. Undrar just om hon anar att vi kommer tjata tills föräldraförsäkringen är jämställd?

anna s sa...

oops gick lite fort det där. rebellorna ska det va.

Anonym sa...

Stödjer ABF och Folkbildningsrådet den extremistiska wahabismen med svenska skattepengar? Wahabism är ju den extremistiska rörelse som den 18-årige svensken som nu sitter häktad i Bosnien för terrorismförberedelser, bekänner sig till. Läs mer i länkarna nedan:

www.newsdesk.se/view_pressrelease.php?id=70006

www.riksdagen.se/webbnav/index.aspx?sq=1&nid=63&rm=2005%2F06&nr=142

Fredrik Lindholm sa...

Till att börja med så får ordet "föräldraförsäkring" det att låta som om barn är olyckor...