tisdag, maj 29, 2007

Jämställda löner och högljudda män

Arbetsgivarverkets generaldirektör Göran Ekström har tagit upp kampen för jämställda löner. Och fienden är tydligen den lönekartläggning som JämO granskar. Nu har han, tillsammans med VDar från ett gäng arbetsgivarorganisationer, uppvaktat jämställdhetsministern och krävt en ändring av jämställdhetslagen.

Som jag förstår det är Ekströms poäng att kartläggningen tar tid och resurser och på intet sätt leder till mer jämställda löner, utan att det snarare motverkar den möjlighet kvinnor har genom individuell lönesättning.

Det är självklart positivt att en stor företrädare för arbetsgivare engagerar sig i debatten om jämställda löner. Själv tror jag att JämOs lönekartläggning både är bra, nödvändig och effektiv. Och kanske just därför är det besvärlig för arbetsgivarna.

De uppvaktande VDarna heter Jonas, Göran, Arne, Urban, Dag, Anders, Peter och Marie.

Jag förutsätter att Marie har en lön hon känner sig nöjd med och som är i nivå med hennes manliga kollegor. Men jag tror inte det argumentet räcker för mig.

Är man en mäktig vit man tycker jag man ska vara väldigt varsam med vilka strider man ska ta. Men visst, överbevisa mig gärna om Jonas, Görans, Arnes, Urbans, Dags, Anders och Peters ädla motiv till uppvaktningen.

2 kommentarer:

anna s sa...

Intresset ljuger aldrig! Det är en gammal kär devis, tillämplig även i detta fall.

Anonym sa...

GRATIS E-BÖCKER till alla som tröttnat på de manshatande ego-feministernas misandriska härskartekniker emot män och manligheten.

"Mansförtryck och kvinnovälde" = http://www.dnv.se/mou/rapport_mansfortryck.htm
"If men have all the power, how come woman make the rules?" = http://www.rulymob.com
Samt en samling böcker på http://rapidshare.com/files/3965109/MRADocuments.zip

Läs på och skaffa er argument!
Krossa FemiNazismen och GenusKommunismen NU!