fredag, augusti 05, 2005

Ett feministiskt SSU

Vi vann!!!
När handlingarna till SSUs förbundskongress skickades ut i juni så insåg vi ganska snart att stycket feminism var brutalt stympat i jämförelse med tidigare program. Programmet var även det kortaste förslaget av alla i kongresshandlingarna.
Efter en veckas arbete i utskottet så har vi nu voterat igenom ett nytt feministiskt program. Det nya programmet är minst 300% längre och innehåller bland annat: Ett förbud mot porr (med definitionen att porr är förtryckande men erotik ok), ett stycke om att befria sexualiteten, befria familjen och krossa kärnfamiljen som norm med mera.
Sist men inte minst lyckades vi efter lottning att få in ett stycke vid namn "Halva makten - Hela lönen", som förbundsstyrelsen ville avslå. Kongressen tyckte uppenbarligen inte heller att det var ok att inte ha en feministisk analys om arbete och makt i det feministiska programmet.

Så nu är det två stolta Rebellor, undertecknad och Sanna, som om några timmar lämnar Linköping med i alla fall en stor seger bakom oss!

9 kommentarer:

hanna sa...

gu' va bra ni e, fast det visste jag ju redan. ser fram emot att höra den fullständiga kongress-rapporten, det verkar ju ha hänt en hel del bra saker!!

Moa sa...

Stort GRATTTIS till Sanna och Linnéa. jag såg hur trötta de var i går på eftermiddagen, de har gjort ett hästjobb!

Veronica sa...

Grattis. Både till er som gjort jobbet, och till partiet som får ett ungdomsförbund som tuffare kan driva på det feministiska perspektivet. Det behövs.

fredrik sa...

Vill bara gör Rebellorna uppmärksamma på alternativ 2 på första fråga i SvD:s Nyhetstest.
http://www.svd.se/dynamiskt/reportage/did_5853594.asp?id=125

Linnea sa...

Är onekligen smickrad av SvD:s alternativ 2, men funderar på hur i hela fridens namn jag lyckades ta mig dit..
Det har verkligen hänt många saker att rapportera om från SSU-kongressen. Hoppas att jag efter en hel natts sömn kan skriva ngt mer ingående än segerropet om feminismen tidigare idag (som dock kändes viktigast..)

Nu är i alla fall sömn prio 1: tror att det har blivit max 15 timmar sen i söndags, så det finns en del att ta igen...Godnatt!!

Nanna sa...

Otroligt bra jobbat! Jag viste att rebellorna på plats skulle se till att feminismen inte rullades tillbaka i SSU.

Samtidigt är det sjukt att hälften av kongressen tyckte att det inte behövs en text om kön, makt, arbete och ekonomi i vårt feministiska handlingsprogram.

fredrik sa...

Är det någon som vet vad som hände med det "brillianta" förslaget från Östergötland att ta bort kravet på genusperspektiv i utbildningen till förmån för den fantastiska meningen: "SSU uppmanar tjejer att ta för sig mer i samhället".

Linnea sa...

Om jag inte har fel så avslogs den till förmån för en skrivning om att skolan skall uppmärksamma och arbeta mot att killar tar så mycket plats i klassrummet. En fyndig skrivning, borde för övrigt anvädas oftare. Alternativt så står det kvar som från början - vilket åtminstone är bättre än Östergötlands förslag.

hanna sa...

DETTA ÄR ETT TEST