torsdag, september 03, 2009

Mer visioner och mer interndemokrati - läs framtidsrapporten här!

Vi i unga S-kvinnor Rebella har sedan EU-valet arbetat med att tänka kritiskt kring några frågor som vi tror är ödesfrågor för vårt parti.

Vi möttes dagarna efter valet med en stor förståelse för alla de unga, inte minst kvinnor, som i så hög utsträckning valt andra partier. Ur den insikten bestämde vi oss för att ta ansvar för att de tankar vi tänkte då inte stannade hos oss. Rädsla för att inte bli lyssnade på eller för att vi hoppas att någon annan ska lösa frågan åt oss håller inte längre som argument. För partiet, det är ju vi.

Vi vill att Socialdemokraterna ska återta initiativet i svensk politik, och det måste ske genom att vi - med hjälp av vår framgångsrika ideologi socialdemokratin – skapar, tydliggör och tror på våra visioner om framtidens samhälle. Vi måste sluta använda de modeller – och det språk - som är skapade för en annan vision än vår och både modernisera och skärpa våra analyser av klass och makt.

I vårt land finns mycket stora resurser för Socialdemokraterna i form av människor. Människor som vill och kan tänka för partiet och för det gemensammas bästa om de får en chans. Människor och kompetens som vi måste ta till vara. Det kan vi göra genom att våga decentralisera makten över partiet till gräsrötterna. Vi måste välkomna, och vara, kärleksfulla kritiker.

I framtidsrapporten förklarar vi närmare hur vi har tänkt och hoppas att vår rapport kan inspirera dig att tänka själv, oavsett om du håller med oss eller inte.

Klicka här för att läsa rapporten!

Och läs första kommentaren om rapporten i Ulf Bjerelds bloggpost Rebellas heliga vrede.

1 kommentar:

Bengt Nilsson, sosse sa...

Ni skriver...
"I det här kapitlet
diskuterar vi den brist på analys och förankring i den socialdemokratiska
ideologin som vi ser och behovet av att partiet återtar initiativet i den politiska
debatten."
Nu undrar jag när ni lämnar rebella-rummet och stegar upp till Mona Sahlin och partiledningen och tar ett konkret, direkt samtal med henne och övriga i ledningen om er rapport?
För er rapport är så tankeväckande , ideologiskt riktig och entusiasmerande att vi sossar varken har tid eller råd att låta den falla i glömska!
Så, skrid till handling!

Bengt Nilsson, socialdemokrat