fredag, september 18, 2009

KD vill diktera hur vi ska levaKD har ingenting emot att diktera hur vanligt folk ska leva, bara diktaten följer KD:s idéer skriver Anne Marie Lindgren idag i sin facebookstatus. Och det är precis vad jag tänkt ända sen Hägglund höll sitt populistiska tal på Almedalen som förklarade 85% av svenskarna som inte lever som i Hägglunds dröm om "vanligt folk" för lurade.

Igår angrep Hägglund "kultureliten" för att vilja diktera hur vanligt folk ska leva. Läs i Expressen och DN.

Idag förklarar KD att fru Anka, som just dömt ut alla vanliga svenska familjers sätt att dela barnomsorgen jämlikt, är välkommen som KD-politiker. Läs i Dagen och Expressen.

Läs också FP i Nackas sköna diss av KD här. Men det kan ju kvitta, en röst på FP blir ju ändå en röst på alliansen och deras allierade KD, vars kvinnosyn och populism ibland inte skiljer sig nämnvärt från SD. Som ju också kommer att stötta en borgerlig regering (just det, SD blir vågmästare lika lite som C eller KD blir vågmästare, för vi vet redan vilken regering de kommer att stötta).

Illustrationen ovan är från Riksdagens respektive KD:s webbplatser med dem vill jag ställa en fråga om "verklighetens folk" till Göran Hägglund, vad är din verklighet Göran? Varför är förlegade normer, skönhetsideal och könsroller så viktiga att bevara att du till och med dömer ut alla de människor som inte anpassar sig?

2 kommentarer:

Anonym sa...

men det kan ju vara detta som Göran H egentligen pratar om:

http://www.stockholmpride.org/2009/Program/Goteborgs-queerinstitut/Heterohatets-dag/

Och inte det du tänker på.

Jag menar : Alla färgas ju av sina föreställningar och fixa idéer.

Anonym sa...

Ett annat parti som kan få rollen som vågmästare skulle kunna vara F! Vi är motsatsen till KD och SD. Vi tycker inte att SVMp driver en feministisk politik...men till skillnad från alliansen har ni i alla fall någon slags passiv ambition. Vi kommer att stödja er mot alliansen i regeringsfrågan.

Räkna med oss! Förresten, Rebellor, rösta på oss! På vilket sätt har Partiet aktivt verkat för unga kvinnor på senaste tiden? /Ellen