måndag, juni 15, 2009

Ärliga unga s-kvinnor om S

Vårt valanalysmöte med rebella som andra skrivit om här på rebellabloggen var för mig befriande. Jag var ärlig om vad jag tycker om "den bästa kampanjen på internet någonsin" och vad det är som gör att jag funderat på att lägga min röst på något annat parti, och för första gången på mycket mycket länge var det ingen på mötet ängsligt försvarade alla de val och prioriteringar partiet gjort. Även om vi faktiskt tror och tycker att socialdemokratin är det bästa, eller till och med enda, möjliga alternativet för oss.

På mötet fanns personer som var helt nya i socialdemokraterna, personer som varit med sedan de var 13, personer aktiva i näringslivet, i offentlig sektor, arbetslösa, anställda partifunktionärer och förtroendevalda kvinnor 25-40 boende i Stockholm. Och nästan alla av oss uttryckte öppet att vi vill ha vårt parti med oss, inte som något som begränsar oss, vi vill vara stolta över att vara socialdemokrater, inte hindras för att vi ibland tycker fel eller för mycket, inte behöva plocka bort våra partisymboler från kläderna för att människor uppfattar oss som nån som inte respekterar vare sig politiska motståndare eller kärleksfulla kritiker.

Flera personer erkände att de inte tänkt vara så ärliga som de var - vilket ju i sig är lite märkligt - vad beror det på att människor uppfattar att vi är ett parti där alla deras tankar inte får plats? Och vilka är det som censurerar? Vem är "partiet" som man behöver prata igenom valet, politiken och strategierna med? Vem är det man ska skicka den här valanlysen till? För det är inte till oss, vi vet redan att en förändring måste ske. Men hur? Och vem?

I det här läget, när det åter känns som att socialdemokraterna står för hopp och framtid, när man hittar så många som tänker precis som man själv så känns det extra kul att läsa Maryam Yazdanfars ideologiska krönika i AiP, ytterligare en kvinna 25-40 i Stockholm som helt oberoende skriver väldigt mycket av det vi pratade om. Som också berättar att hon är ärligare än förr. Maryam sitter i riksdagen, det är tydligen inte heller henne vi ska skicka vår valanalys till, hon har också sett att en förändring måste ske. Men hur? Och vem?

Rebella ses igen efter midsommar och fortsätter med sin valanalys.

Inga kommentarer: