måndag, september 01, 2008

Grattis på födelsedagen!

...kunde man nästan tro att det var i lördags. SvD har som huvudnyhet att "S vill ha ökad delning i föräldraförsäkringen" och det visar sig att partiets rådslag nu lägger fram en tredelning i det förslag som går ut till partimedlemmarna för remiss. Rebella vill såklart hellre se en delning rakt av men hey - det här är ett steg på vägen!
Känns passande eftersom klubben i år fyller 5 år, vilket firas med fest på lördag 6 september på café Edenborg. Kom förbi, vetja och diskutera vad som nu blir nästa steg i kampen för ett fmeinistiskt Sverige.
Inbjudan här:


Rebella fyller fem år och vill fira det med dig! Seminarium på dagen- fest på kvällen!


15:00 – 18:00
Seminarium på Sveavägen 68
”När den ena rättvisan inte utesluter den andra”
Vi diskuterar hur intersektionalitet ska kunna omsättas i praktiken. Hur vi ser till att ta hänsyn till fler perspektiv än kön när vi bedriver politik? Olika föreläsare har bjudits in för att behandla ämnet utifrån klass och kön, etnicitet och sexualitet och könsidentitet. Seminariet börjar med att klubbens ordförande Linnea Björnstam berättar om Unga S-kvinnor Rebellas första fem år.

På kvällen är det fest på Café Edenborg i Gamla stan. Stora Nygatan 35.
Kom - det är gratis inträde och vi bjuder på uppträdanden, billigt öl, vin och drinkar eller alkoholfritt såklart, snittar, massa bra musik, dans, trevlig sällskap och feministisk idésmedja om hur patriarkatet ska krossas ända till kl 01.00!

OBS: Eftersom festen är för ett slutet sällskap, behöver vi en anmälan med personnummer till ungaskvinnor.rebella@gmail.com! Bättre anmäla sig och inte komma, än tvärtom alltså. Vi ansvarar för att FRA inte får tag på något...

Välkomna

Inga kommentarer: