tisdag, september 09, 2008

Toppen Björklund - fast logiken?

Nu har regeringen beslutat sig för att satsa på kompetensutveckling för förskollärare och barnskötare. Det är verkligen ett steg i rätt riktning. Förskolans pedagogiska roll måste hela tiden förstärkas och utvecklas. Och det var inte en dag för sent som också den borgerliga regeringen insåg att det också går bättre i skolan om det går bra i förskolan.

För mig som socialdemokrat är förskolan ett helt ypperligt medel för att försöka ge alla barn samma chans att på sikt göra egna val i livet. Förskolan som verktyg för ökad jämlikhet. Inser dock att alliansregeringen inte riktigt har samma utgångspunkt. Att det mer är skola skola skola som gäller. Men så länge resultatet - mer fokus på förskolan som pedagogisk instans och inte barnpassning- blir det samma är jag rätt glad.

Synd bara att man genom att ta bort kravet på tillstånd för att öppna förskola och införandet av vårdnadsbidrag samtidigt signalerar något helt annat.

Men det är inte lätt att sitta i koalitionsregering tänker jag.

1 kommentar:

Edvin, socialdemokrat i/ur tiden sa...

Alldeles för sällan hör jag folk ge varandra ärliga komplimanger. Så därför får ni det nu:

Rebella inspirerar och får mig att orka de där extra kliven. Rebella ger mig lite extra mod. Rebella behövs och är bra.
Om ni inte funnits hade socialdemokratin varit fattigare och tråkigare.
Socialdemokratin behöver mer feministiskt medvetet systerskap och mer kvinnlig separatism. Ni är alltså ett föredöme. Det hoppas jag att ni är stolta över. Det borde ni vara.

Thumbs up for the blogging!