onsdag, oktober 18, 2006

Det är fegt att slå på den som redan ligger!

Faktiskt.
Det lärde i alla fall jag mig tidigt i skolan, utan att det fanns ett särsklit ämne för ordning och uppförande á la Jan Björklund.
Tyvärr verkar de skolor som vår borgerliga regering gått i inte ha lyckats lära ut detsamma, det kan de inte ha gjort eftersom hela det borgerliga budgetförslaget drabbar de som redan har det sämst.
Varför ska de arbetslösa betalas av de arbetslösa?
På vilket sätt skaffar det fram nya jobb?
De utlovade skattseänkningarna går till de som har de högsta lönerna, medan de som har de lägsta lönerna får minst. Det är också dessa lågavlönade som får ett sämre anställningsskydd, och försämrat skydd mot ofrivillig deltidsanställning. För att inte tala om en sämre sjukförsäkring.
Det bevisade sambandet mellan deltidsarbete, låg inkomst och risken för sjukskrivning gör det hela ännu mer cyniskt.
Samtidigt anser sig överklassen med inkomster på många miljoner inte ha råd att betala skatt och vettiga löner till den som tar hand om deras skit, eller för den delen om deras barn.

Efter en stunds vaccum mellan valresultat och budget vet vi nu med säkerhet att det inte finns något nytt i högerns politik. Den sparkar neråt och slickar uppåt, precis som förut.
Men jag tänker i alla fall inte tyst låta dem sparka. Det finns mycket att göra, men till att börja skriver jag på namninsamlingen Rör inte vår A-kassa.
Gör det du också!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tycker att samtliga socialdemokrater borde föregå med gott exempel och skriva på
namninsamligen Rör inte vår A-kassa.
http://www.namninsamling.com/site/get.asp?RorinteAkassan

Rollx sa...

Den såkallade skattesänkningen när man arbetar kommer antagligen att ätas upp av höjningar på andra ställen. Min gissning är att dom flesta kommer att gå back ekonomiskt på deras politik.