söndag, oktober 25, 2009

Svårt förnyelsearbete för regeringen Reinfeldt

Det förefaller som om regeringen Reinfeldt har det lite bekymmersamt i sina relationer till sina myndigheter.  För det första verkar det som om att myndigheter som Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan tydligen hade arbetsuppgifter som INTE var ett resultat av sossekonspirationens jätteadministration. Till exempel visar det sig att det inte var så lyckat att minska arbetsförmedlarna med 500 stycken samtidigt som arbetslösheten fördubblades. De gjorde tydligen något mer än processa partipolitik! Vem hade kunnat tro det? Samtliga regeringens remissinstanser? Jaha, men dem kan man väl inte lyssna på.

Nu ett år efter nedskärningarna inser man att man behöver nyanställa 2000 personer och samtidigt överta Försäkringskassans rehabiliteringsarbete. Det är visserligen de som i regeringens närhet som säger att detta kommer att bli svårt att genomföra och att Arbetsförmedlingen kanske kommer att fullständigt bågna under uppgiften att ta hand om de 50 000 personer som utförsäkras nästa år. Men man kan ju inte hålla på att lyssna på negativa nejsägare när man håller på att förnya sosseträsket!

Men regeringen har också problem med arbetsförmedlarna själva. (Förutom att det behövda antalet är problematiskt.) De är för snälla!!! De ser inte till att tillräckligt många blir utslängda ur a-kassan. Men frukta inte, borgarna vet råd. Nu ska de utbilda ALLA arbetsförmedlare i A-kassereglerna. Oavsett kompetens eller anställningstid. ALLA ska sitta en halvdag och lyssna på en regelgenomgång. Det har nämligen visat sig att folk inte blir ifrågasatta dvs avstängda från a-kassan i den omfattning som beräknat. Vissa arbetsförmedlare säger visst att de sökande söker i hela landet trots att de sökande inte sökt alla jobb i Norrland som finns. De sitter där och tar HÄNSYN! Var i a-kassereglerna står det något om medmänsklighet? Regler är till för att följas och hör sen.

Nu finns det de som påstår att det kanske inte är arbetsförmedlarna som behöver kompetensutvecklas utan deras uppdragsgivare. Hmph! Måste vara en partitrogen sosse som kan komma fram till något sådant.

Det måste vara svårt att vara missförstådda förkämpar för förnyelsen i detta land korrumperat av socialdemokratin.

2 kommentarer:

Mia Päärni sa...

Ditt inlägg var så bra så jag har inget att tillägga. Mitt i prick :-)

Anna S sa...

Tack, började undra varför ingen reagerade. om det var anledningen så ska börja njuta av tystnaden!