tisdag, januari 20, 2009

Vad googlar män egentligen?

Av en tillfällighet googlade jag på ordet kvinnor. Det gav cirka tio miljoner träffar. Jag har ingen aning om vad alla dessa hemsidor handlar om, men av de länkar som dök upp längst upp handlar två stycken uppenbarligen om att det är möjligt att köpa en kvinna. I det här fallet verkar det handla om ryska kvinnor. Det blir nästan komiskt när Google spaltar upp något de kallar för relaterade sökningar. Det ser så absurt ut. Nakna kvinnor. Mogna kvinnor. Kåta kvinnor. Snygga kvinnor. Jag önskar att det inte var det som var orsaken, men det speglar vad folk söker på när de är inne på Googles sökmotor.

Sen sökte jag på ordet män istället. Ungefär lika många träffar. Inga relaterade sökningar dök upp. Och inga hemsidor som handlar om hur man köper sig en man.

Det är skillnad på människor och människor. Eller åtminstone hur kvinnor ser på män och män ser på kvinnor.

2 kommentarer:

El Rubio sa...

Min senaste sökning var på Raul Wallenberg - en man sökte en man. :-)

I övrigt kan jag hålla med om att det är patetiskt med alla dessa prostitutionsannonser som dyker upp överallt.

Lika patetiskt är det med annonserna om Viagra eller för kukförlängning. Alla män har inte potensproblem eller lust att förlänga kuken.

Men smaken är som baken olika och så länge det inte förekommer tvång eller barn så må det vara hänt. Säker jag en webbsida så är det frivilligt. Likaså om jag använder en reklamfinansierad tjänst. Dock slipper man mycket skit med en bra och rätt inställd webbläsare. Men problemet är spam. Nu är (kanske bitvis tack vare att Google vill ha annonsmonopol på sina tjänster) det ändå så att i alla fall Gmail har ett mycket bra spamfilter så inte ens det problemet är särskilt stort.

Anonym sa...

Min hjärna tänker.

Varför är det på detta viset ?