torsdag, januari 22, 2009

Sverige är inhumant - låt Lollo stanna!

En ung kvinna har misshandlats och hotats av sin far i den omfattning att hon och hennes syster de senaste åren har bott i skyddat boende. Nu har hennes familj fått avslag på sin ansökan om uppehållstillstånd och hon ska avvisas TILLSAMMANS med den far hon har hållts skyddad från.

Idag nås jag av nyheten att hon därför går under jorden.

Flickan är ett barn.

Flickan har varit med om en av de värsta sakerna man kan utsättas för, nämligen att misshandlas och hotas av den man egentligen älskar mest.

Svenska myndigheter har bedömt att hotbilden mot henne är så stor att hon ska leva i skyddat boende.

Hur - HUR - kan svenska myndigheter sedan bestämma sig för att skicka tillbaka henne till ett land där hon kan se sig om i stjärnorna efter samma trygghet som ett skyddat boende ger, och detta dessutom tillsammans med gärningsmannen?

SKÄMS SVERIGE!!!

4 kommentarer:

Mia Päärni sa...

Det är ofattbart. Jag kan bara tänka mig vilken skräck hon känner. Är det ens lagligt?

Gabriella sa...

Nej, man frågar sig ju om Sverige har skrivit under Barnkonventionen...

El Rubio sa...

Totalt vansinne. Jag har bara sett mediabilden av det hela, men har den spår av sanning så visar det hur fel det kan gå när man låter system och regelverk styra istället för människor. Med tillåtande av ministerstyre skulle ansvarig minister kunna "rädda" henne. Men fyrkantiga regler ger inte det utrymmet. Hoppas att folk hjälper henne kvar. Då jag inte bor i Sverige själv så har jag svårt att göra något men förhoppningsvis finns det andra.

Edvin, socialdemokrat och socialist sa...

Tillämpning av juridiken påverkas av opinion och juristernas egna åsikter. Jag tror inte att en sån här brutal avvisning hade skett på det generösa 80-talet.
Jag har läst och hört om flera utvisningsbeslut som är så barocka att man baxnar. Men jag är liksom "mättad" med brutalitet och knäppa slutsatser så att jag inte reagerar med samma indignation längre. Om en nationaldemokrat fick jobba som flyktinghandläggare skulle jag inte bli förvånad. Om det startas en protest i form av namninsamling kan väl någon lägga upp en länk på den här bloggen?