fredag, december 01, 2006

Dagens bästa gubbar

Det här med gubbar är ett fantastiskt fenomen. Dagens två bästa gubbar har egentligen inget gemensamt förutom att de är just gubbar. Och därmed har de vissa gemensamma nämnare- framförallt den totala oförmågan att dra slutsatser av det som händer runt omkring dem.
Dagens gubbe nummer ett är Sven-Otto Litorin som i dagens Aftonblad är skeptisk till den "nya typen av skatteplanering" som det innebär att man kan betala in nästa års A-kassa redan nu och därmed slippa betala höjningen nästa år. Med bakgrund av alla skandalministrar som har skatteplanerat in i minsta detalj för unna sig lyx som ingen vanlig människa någonsing kan få råd med blir Sven-Ottos uttalande sjukt cyniskt. Och framförallt fattar han inte själv hur illa det rimmar med hur hans kompisar har betett sig- varför ska överklassen men inte arbetaren få skatteplanera?
Dagens gubbe nummer två är Göran Persson. Debatten om ny partiledare är i full gång i de flesta partiföreningar, partidistrikt och i medier. En enda enighet verkar råda: Ingen av toppkandidaterna är män. Det kommer bli en kvinna. Vad gör gubben då? Jodå, i dagens DN talar han glatt om hur bra det varit för miljöpartiet med både en man och en kvinna i ledningen.
Lite cyniskt skulle man kunna tro att gubben vill ha en gubbe till på plats, för säkerhets skull. Bara ifall att (den kvinnliga) partiledaren skulle behöva lite "extra hjälp".

3 kommentarer:

Anonym sa...

eller hur: det verkar visst som om ingen vill ha per, ska vi se om vi kan passa in honom ändå...

jkl sa...

Klart att en kvinna inte kan rådda det där stora partiet själv. Det fattar du väl. Det blir nog bäst om Nuder får vara med och matcha. Som yin och yang du vet. Komplement. Balans. Ordning i partiet och en gubbe i toppen. As always.

Anonym sa...

Hur drar du slutsatsen att han vill ha en man i topp för att han talar sig varm om ett annat partis system? "Lite cyniskt skulle jag tro", om vi ska använda dina egna ord.