fredag, juli 22, 2005

sextrakasserier i CMR

En av våra partikamrater är polisanmäld för sexuella trakasserier. Tre kvinnor som suttit med honom i Centrum mot Rasisms styrelse har polisanmält honom och ärendet ligger nu hos åklagaren. Mer går att läsa tex här
Det artikeln beskriver är vedervärdigt. Om det finns minsta sanning i uppgifterna kräver vi att han omedelbart lämnar sina offentliga uppdrag.
Det är fullständigt oförenligt att företräda socialdemokratiska idéer och att ägna sig åt sexuella trakasserier. En person må vara hur duktig han vill i andra sammanhang, men ett sånt beteende är att gå över gränsen. Vi vill inte företrädas av sådana gubbar, och vi vill inte att vårt parti ger sådana gubbar fortsatt förtroende.

3 kommentarer:

Fredrik Lindholm sa...

Vad hade han gjort? Ätit glass på ett utmanande sätt?

Linnea sa...

Jag kan inte riktigt bestämma mig för om jag tycker att Fredriks inlägg bara är hyfsat dålig humor eller om det är ett förlöjligande av de kvinnor som, om SvD inte är helt fel ute, blivit utsatt för allvarliga kränkningar.
Men utöver det så är jag nyfiken på att veta hur detta hanteras partiinternt. Borde inte personen ifråga vara avstängd från sina uppdrag under utredningens gång? Är han det? Och om han fälls, vad kommer då att hända? Personligen tycker jag att ett sådant beteende inte bara bör leda till att han blir utan förtroendeuppdrag utan även utesluts ur partiet.

Karin sa...

Oavsett om Fredriks inlägg var avsett att roa är det tecken på hur sexuella trakasserier har en tendens att hanteras. Du Fredrik som brukar ha mycket bra att säga har definitivt gått över gränsen!