Idag står medlemmar ur Rebella i valstugan vid Åhlens city för att träffa väljare och berätta om socialdemokraternas vision om ett rött Europa. Kom förbi och ta en kopp kaffe! Läs om Åsa Westlund, Marita Ulvskog och Evin Cetin, som är några av socialdemokraternas coola kandidater.
Rebellor på plats idag och imorgon. På lördag är HBT-sossarna där för att svara på dina frågor.
Du som vill hjälpa (s) i valkampanjen är välkommen förbi så berättar vi vad du kan göra!
torsdag, maj 21, 2009
Valkampanj igång!
Posted by Gabriella klockan 08:32
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
7 kommentarer:
I Folket i Bild 5/2009 får läsaren veta att de svenska partierna i EU:s Europaparlament röster likadant i nio av tio fall. Så pass olika röstar de svenska partierna jämfört medsocialdemokrater och moderater generellt som röstar lika till 97%.Åsa Westlund och Marita Ulvskog har båda sedan länge etablerat sig i den socialdemokratiska gräddan. Den ena är sannolikt en svikare i parlamentet, den andra på väg att bli. Vad är det för coolt med det?
Coolare är väl Anna Hedh i så fall som förutom att kalla sig EU-kritiker faktiskt ÄR det. Hyckleri, strävan efter överbetalda uppdrag och ryggradslöshet har den här rörelsen nog av.Jag har tidigare fått kritik för att jag kritiserat Mona Sahlin då hon är en stark kvinna. Det tycker jag är ett farligt synsätt. Varken hon eller de andra elitsossarna ska kränkas. Men kritik måste kunna framföras. Skilj på förnedrande och rättvis kritik.
Ibland undrar jag lite extra. Edvin vad är poängen med det här inlägget? Vad är det du vill ha sagt? Vad är det du tycker ska göras istället, givet omständigheterna i dagens politiska landskap? Vi ska självklart inte rygga för kritik och den kan gärna svida lite. Inget ont med det och det finns mycket att kritisera. Men det är ju bra om den kritiken leder till något fruktbart. Konstruktiv kritik, helt enkelt.
Jag hade visserligen kunnat ha något konstruktivt förslag.En poäng var väl att visa att det faktiskt inte gör så stor skillnad med vår kampanj. Det bl a pga hur odemokratiskt partiet är. Jag tycker inte om att varken jag eller andra försöker skönmåla det här. Men vill folk kampanja får de så klart göra det.Vi skulle kunna debattera om vilken makt vi vill att EU ska ha och hur det ska genomföras. Med dagens odemokratiska ordning i partiet blir det ju knappast mindre överstatlighet.Men den som känner till partiet kan inte med hedern i behåll säga att alla svenska sossar som kommer in i parlamentet sannolikt kommer göra allt för att flytta fram positionerna. Förutom det har vi en maktfullkomlig EG-domstol som hotar rasera de bra saker dessa pampar trots allt åstadkommer.I slutet av april pratade Ali Esbati bl a om "non-autistic economics" som en kritik mot brogerlig nationalekonomi.En sån debatt skulle vara bra i socialdemokratin. Men den hindras av folks maktintressen, som alstrar sandlådenivå och tigande i debatten.
Du ställer onekligen frågor även jag har ställt mig i mörka stunder. Vad är meningen med partipolitiskt fotarbete? Leder det till något som kan sägas bidra till ett bättre samhälle eller åtminstone hindrar samhället från att bli sämre?
Jag har kommit fram till att, ja, det gör det. Därför är jag också fortfarande aktiv. Tycker jag att det partipolitiska arbetet är oproblematiskt och med självklarhet leder till förbättringar – nej naturligtvis inte. Det hade bara varit naivt eller falskt att påstå det.
Men ibland bränner det till, ibland gör vi nytta, ibland bidrar vi faktiskt till ett bättre samhälle. Och framförallt är jag övertygad om att det hade varit sämre om sådana som jag och de aktiva socialdemokrater som finns i verksamheten runt mig hade resignerat och gett efter för bitterhet och istället valt soffan.
Det finns frågor som faktiskt bränner till i EU-parlamentet också. Som trafficking, aborträtten, jordbrukspolitiken och konsumentfrågor. Frågor där jag tycker att de socialdemokratiska parlamentarikerna har gjort ett bra arbete. Ibland med stöd av andra svenska parlamentariker, ibland utan.
Min grundinställning till EU tror jag att du känner till. Jag ville varken gå med i EU eller euron. Men nu finns EU här och vi är medlemmar. Vi får försöka göra det bästa vi kan av situationen. Och naturligtvis försöka driva debatten om ”vilken makt vi vill att EU ska ha och hur det ska genomföras”. Det kommer vara en trög och slitig debatt men den är värd att ta. Men kommer vi komma närmare socialismen genom arbete i EU-parlamentet? Nej troligen inte.
Jag försöker inte ”skönmåla” något, jag försöker göra det bästa man kan av de små möjligheter som ändå finns. Ett par av de möjligheterna är de duktiga kandidater som vi kan skryta med från partiet.
Du hade helt rätt i att mitt första inlägg inte var något vidare. Men jag är människa och inte alltid så balanserad.Men kanske är jag otydlig med vad jag tycker om det politiska gräsrotsarbetet. Det är mycket betydelsefullt. Men olika politiska (eller juridiska) organ är olika lätta och meningsfulla att påverka. Jag kommer att delta i kampanjen nästa år. Men det som pågår nu är en fars i stora stycken.Jag har bidragit till det praktiska arbetet genom att skriva en debattartikel som kommer att skrivas under av SSU-distriktets styrelse. De i sin tur, särskilt sekreteraren Frida andersson, gör en viktig insats i att stå mot partiets gubbiga "mobb-metoder" för att få rättning i ledet. Det tycker jag är viktigare än att krysta fram argument för partiets EP-kandidater.
Hur gör du för att all text inte ska bli en enda gröt? Jag försöker med de här b-taggarna men det fungerar inte.
Du tar upp några sakfrågor och frågan om vilken makt som ska finnas var.Som del av en inspirerande och oerhört viktig separatistisk feministisk rörelse tänker du väl det omöjliga, typ utträde ur den anti-fackliga frihandelns NATO-klubb?Jag tycker att det är den viktigaste diskussionen. När det gäller prostitution och abort tycker vi åtminstone like till 99,8% i sak, tror jag.Det gör väl också bordelländerna Grekland, Tyskland och Holland sinsemellan, lite grovt uttryckt... Räkna röster i ministerrådet.
Skicka en kommentar