måndag, februari 09, 2009

Bortom rimligt tvivel?

Läste på metro.se och nyheter24.se om en kvinna som hade blivit överfallen och utsattes för ett våldtäktsförsök. Mannen som överföll henne tryckte in sin vante i munnen på henne och började slita av henne kläderna. Kvinnan lyckades bita igenom vanten. Hon bet så hårt att hon tappade två tänder. Det skrämde åtminstone iväg honom, kvar på marken blev mannens vante. Efter DNA analysen av vanten stod det klart att det var en man som tidigare blottat sig för en brevbärare. Till mannens nackdel talade att han hade en skadad tumme och att kvinnan pekade ut honom. Men han blev friad, enligt honom själv hade han tappat vantarna och skadat tummen på jobbet. Vad som hände med kvinnans utpekande vet jag inte.
Jaha. Så enkelt var det.

Jag hittade av en slump en blogg där författaren kommenterade detta med följande kommentar: ”Jag vill veta vem advokaten är, ifall man blir åtalad för något och behöver hjälp en dag, eller kan han bara få skyldiga frikända?”
Det tyckte jag var en ganska rolig kommentar. Även om det annars är tragiskt.

2 kommentarer:

Gabriella sa...

Blir lika förbannad som dig först. Sen känner jag att jag orkar inte bli förbannad över vad jag läser i Metro längre. Jag hoppas att det inte är sant.

Givet att inget avgörande är utelämnat i rapporteringen är det dock så otroligt tragiskt.

Veronica Palm sa...

Jo. Som alltid. Verktygen finns...