fredag, juni 23, 2006

Saudiarabien har inte i VM att gora!

Sitter och slokollar pa Saudiarabien-Spanien sahar i sista omgangen av gruppspelet av herrfotbolls-vm. saudierna kommer att aka ut, men det ar inte bara darfor de inte har i VM att gora. Ett land som aldrig skulle stalla upp med ett motsvarande damlandslag skulle fasen inte fa vara med i nagon som helst herrsport! Apartheid som apartheid. Funkade det pa sydafrika, sa kanske det funkar nu med!

//hanna, fran ett soligt sicilien

4 kommentarer:

Tobias Smedberg sa...

Sverige har inte heller i VM att göra. Ett land som påstås vara det minst ojämställda i världen borde inte ställa upp på ett arrangemang där värdlandet gör sig rikt på löpandeband-prostitution.

Linnea sa...

Håller med både Tobias och Hanna.

Magnus sa...

En amerikansk författare, son till invandrade föräldrar - jag har glömt vem, men det här var på 70-talet - berättade om hur hans tränare i High School blev blodröd i ansiktet när killen föeslog att man skulle spela soccer - europeisk fotboll - på gympatimmen.

-Soccer är en KOMMUNISTISK SPORT!! utbrast den förtörnade tränaren. Det främsta felet var tydligen att man inte fick använda händerna: det var för honom degraderande, ungefär som om en målare alltid måste hålla penseln i munnen.

Anonym sa...

Man ska alltså isolera alla länder som inte är så utvecklade som väst?

Hur ska då världen utvecklas?

För 50 år sedan kunde bara 10 % av Saudiarabiens befolkning läsa. Idag är 85 % läs- och skrivkunniga och flera saudiska kvinnor verkar internationellt för att förbättra sitt land.

Varför ska just kvinnorätt vara ett kriterie för uteslutning ur internationella idrottssammanhang?

Ps. 50 % av alla kvinnor i Ghana har blivit våldtagna. Något myndigheterna struntar i. Borde inte Ghana utestängas i stället? Säkert är flera av spelarna våldtäktsmän också!

Fy fan för sionistfeminister