fredag, maj 30, 2008

Sommar, sol & stress

Underbart med sol och värme. Nu kan man göra utflykter, åka och bada och massa annat mysigt. Så insåg jag precis när jag var iväg på en utflykt häromdagen att det är inte så mysigt. För barnen kanske det är det. Och för papporna. Men mammorna då? Jag blir så less när jag ser alla mammor flänga runt och plocka med mat, dricka, filtar och annat. Så dukar de upp, passar upp på familjen samtidigt som de äter och sen är det dags att plocka ihop skärpet. Puh... Hur gör man för att inte hamna där?

4 kommentarer:

Edvin, SAP och SSU i Malmö sa...

Mia, sluta inte skriva och sluta inte skriva långt. Var ska jag och andra annars läsa längre intressanta texter och reflektioner ur feministiskt perspektiv?
Fortsätt skriv, ta plats!

Möjligen kan du använda fler radbrytningar. Jag tror att det är html-taggen "" med avslutningen "". Jag skriver inom citationstecken så att servern inte ska tro att jag skriver html-kod.

Edvin, SAP och SSU i Malmö sa...

Alltså så här va, servern är inte så smart som jag trodde. Koden kom inte med i förra inlägget.

Du ska alltså använda den tabb som ger radbrytning. den börjar med "mer än eller lika med"-tecknet (vänsterpil), fortsätter med bokstaven b, i eller a (tror jag) och avslutas med "mindre än eller lika med"-tecknet (högerpil).

Stämmer det för övrigt att du är ekonomichef, Mia?

Mia Päärni sa...

Hej Edvin. Tack för dina tips och uppmuntrande ord. Jag arbetade tills nyligen som ekonomichef på ett par mindre företag. Har precis bytt arbete dock, så nu skulle jag kalla mig själv för konsult.

Att skriva korta texter är jag i vanliga fall usel på, det var mer en reflektion än ett inlägg.

Edvin, SAP och SSU i Malmö sa...

Mia, du skriver bra. Jag har länge varit med om en politisk kultur ädr giftiga kommentarer ofta förekommer men sällan beröm. När någon skriver något jag uppskattar delar jag hellre med mig av glädje än spott och spä.

Jag frågade om din yrkesroll p g a mina åsikter om socialdemokratin. Jag tycker att mellanskiktet (såna som du) är välkomna i partiet. Men de är välkomna på arbetarklassens villkor. Samtidigt är du underordnad i genushierarkin. Män måste delta på kvinnors villkor.

Din roll i kapitalism och manssamhälle är intressant. Trots din klassposition tycker jag du tar ställning bra trots att vissa förslag skulle vara mot ditt objektiva intresse som "mellis".
Kanske kan du sägas vara undantaget som bekräftar regeln om klass- och genustillhörighet. Vad tycker du?