tisdag, augusti 22, 2006

Maud-man ska inte ljuga

Under ring p1 var det en kvinna från Chile som undrade vad Maud Olofsson tyckte om anhörighinvandring. Kvinnan som ringde ville att hennes mamma, som var 84 år, skulle få komma hit till Sverige.

Maud pratade sig varm om att invandrare skulle få svensk undervisning och att det skulle löna sig att jobba (just det, mamman var 84....). Men ringaren lyckades dra tillbaka diskussionen till vad hon egentligen frågat.

Jag är ingen expert på alliansens inställning till den svenska utlänningslagstiftningen men jag har då aldrig hört att de vill ändra asylregler, eller regler för invandringen. Maud kan ju självklart inte lova den här kvinnan att reglerna för anhöriginvandring ska förändras. Men för att ta hem diskussionen försäkrar Maud kvinnan att (ungefär) "alliansen vill ha en mycket mer generös inställning till invandring".

Var har alliansen gett uttryck för detta? Var har alliansen talat om anhöriginvandring?

Nej jag tror att det där var skitsnack. Maud försökte ragga en röst genom att försäkra kvinnan från Chile att hon var på hennes sida. Jag tycker det är ohederligt att försöka ge en bild av att man har en politik på ett område där man inte har någon politik. Helt enkelt.

4 kommentarer:

Tobias Smedberg sa...

Precis som att moderaterna plötsligt säger att de inte ska urholka, Lagen om anställningsskydd, LAS - trots att åtta av tio moderata riksdagsledamöter vill förändra LAS. Trots att Reinfeldt själv tidigare argumenterat för ett urholkat LAS. Pinsamt röstfiskande.

Karin sa...

Trist att de flesta förslag från andra partier måste förkastas och förlöjligas.

Läs gärna Centerpartiets rapport "Öppenhet för tillväxt".

http://www.centerpartiet.se/upload/Centerpartiet/Dokument/Öppenhet%20för%20tillväxt.pdf

Dessutom, saxat från Alliansens valmanifest:

"En avgörande faktor för att hantera globaliseringens och demografins utmaningar är
att förbättra integrationen och öka möjligheterna till rörlighet över gränserna. I detta
avseende bör rådet dra lärdomar av olika länders integrationsarbete utifrån ett brett
perspektiv, inrymmande även språkkunskapernas betydelse för medborgarskap och
värdet av en blandad arbetskrafts- och flyktinginvandring för att underlätta en
fungerande integration i Sverige. Ett förslag som ska värderas är att införa ett green
card-system för arbetskraftsinvandring i Sverige."

/Karin

Gabriella sa...

Jag tycker att jag som socialdemokrat är i min fulla rätt att förkasta förslag från andra partier som jag tycker är dåliga. Precis som jag också kan förkasta förslag från mitt eget parti om jag tycker det är dåligt.

Jag skriver inte om att Centern eller Alliansen inte skulle ha någon integrationspolitik. De har de säkert. Vad Maud gjorde var att antyda till kvinnan som ringde att alliansen skulle ha en generösare invandringspolitik, när kvinnan pratade om sin mamma som var 85 och som jag ställer mig högst tveksam till skulle föräras med Alliansens green-card.

Skywatcher sa...

Kommer läsa varenda inlägg här med stort intresse! Mycket intressanta inlägg. Förövrigt så hoppas jag verkligen att det kommer kastas mer ljus på Folkpartiets minst sagt obehagliga inspirationskällor i Danmark. Om ni inte redan gjort det så måste jag tipsa om dokumentären "Snällfällan". Går att se här; http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=2222

+ även andra intressanta dokumentärer om dom övriga partierna.

Ha det så gott hela nätverket!

/Skywatcher